Open sollicitatie

In augustus 2014 ben ik afgestudeerd aan de Fontys Pabo Tilburg. Op dit moment werk ik op de Casimirschool in Gouda, een excellente Daltonschool. 
Sinds kort woon ik in Houten. Daar zoek ik nu ook naar werk. Het is mijn ambitie over te stappen naar het regulier onderwijs, waarvoor ik opgeleid ben. Mijn leerkrachtstijl kenmerkt zich meer door structuur en duidelijkheid. Rust, reinheid en regelmaat is mijn motto.

In het Daltononderwijs geef ik gedifferentieerd les. Taken worden ingeperkt zodat de leerlingen taken maken waar ze van leren; wat te moeilijk of te makkelijk is frustreert en maken ze dus niet. Ik leer leerlingen zelfstandig werken zodat ik alle tijd heb voor verdieping, verbreding of verlengde instructies in kleine groepjes of individueel. Ik leer kinderen zelfstandigheid, plannen en verantwoordelijkheid nemen voor hun taak. Maar binnen mijn huidige baan heb ik veel meer gedaan dan alleen lesgeven:

  • Ik speelde mee in de kerstvoorstelling "A Christmas Carol".
  • En ik speelde mee in een teamfilm t.b.v. het filmproject. 
  • Ik ontwikkelde een musicalversie van het originele Sint Maarten verhaal die mijn groep 4 als voorstelling heeft opgetreden voor de rest van de school en ouders.
  • Mijn groep 4 deed mee aan het schoolbrede filmproject: in groepjes van 3 leerlingen schreven zij een verhaal, maakten een storyboard, knutselden decor en maakten foto's waarvan we een Stop Motion filmpje maakten. 
  • Ik ontwikkelde opdrachten voor meer begaafde kinderen waarin zij extra vaardigheden trainen op onder anderen ruimtelijk inzicht, complexe rekenvaardigheden, programmeren, creatieve handvaardigheidstechnieken, 21 century skills en (engelse) luistervaardigheid.

Als creatieveling ben ik niet bang om te falen. Ik ben geen goede schilderes, naaister, timmervrouw of actrice maar ik ben nieuwsgierig en gretig in het opdoen van nieuwe ervaringen. Zoals ik in de teamfilm ook zeg, doe ik mijn best bij wat ik onderneem. En dat is een kernwaarde die ik mijn leerlingen ook wil meegeven. 

Ik sta open voor verschillende mogelijkheden in een nieuwe functie en ga dan ook graag in gesprek om deze te bespreken. 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Bedankt voor je reactie!