Ervaring met onderwijsvormen

In de relatief korte tijd dat het invalwerk nu loopt, heb ik al veel scholen van binnen gezien. En daar zitten ook veel verschillende onderwijsvormen en -soorten. Sommige onderwijssoorten onderscheiden zich meer  in de dagelijkse praktijk dan andere, maar desalniettemin is het een ervaring die ik op mijn CV kan zetten.

Het fijne aan de kennismaking met al deze verschillende scholen en klassen, is dat er altijd wel onderdelen van het onderwijs/de klas/regels zijn die ik wel of juist niet zelf graag zou willen toepassen in mijn ideale situatie in een eigen klas. En soms zijn dat dingen waar ik zelf nog niet aan gedacht had, of waarvan ik zelfs niet had gedacht dat ik het fijn zou vinden om mee te werken. 

In willekeurige volgorde volgen de vormen en soorten onderwijs waar ik mee kennisgemaakt heb:
  • Rooms Katholiek
  • Protestants Christelijk
  • VierKeerWijzer onderwijs
  • Openbaar
  • Jenaplan (openbaar)
  • Dalton (bijzonder neutraal)
  • Montessori 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie!